Robotmaaiers

Het maaien van het gazon kan een zware taak zijn. Zeker als u een groot stuk gras heeft kan het een tijdrovende klus zijn. Robotmaaiers hebben veel weg van robotstofzuigers. Het lijkt bijna alsof u een Roomba door de tuin ziet rijden en het gras voor u maait. Met een robotgrasmaaier heeft u verschillende mogelijkheden, waaronder smart technologieën. Deze slimme opties maken de automatische grasmaaiers de ideale en betrouwbare assistent voor in de tuin. Ze zijn robuust en kunnen tegen een stootje. Dankzij de ingebouwde oplaadbare accu zijn ze relatief stil.

Robotmaaiers voor thuis

Alle maaiers gebruiken snijmessen die worden aangedreven door een ingebouwde accu. Bijna iedere robotmaaiers is erg stil en werkt in het bereik van 55 dB tot 60 dB. U kunt de stillere maaimachines ‘s nachts gebruiken. Een maaier die wordt gebruikt om grote gazons te maaien, heeft een accu met een hoge capaciteit waarmee hij langer kan werken.

Kies de geschikte grasmaaier

Voordat u een robotmaaier koopt, moet u eerst uitzoeken hoeveel gazon hij moet maaien. Hierbij is het van belang om te kijken of de capaciteit geschikt is voor het grasveld dat gemaaid dient te worden. De vorm van uw gazon zal ook een rol spelen: als u dingen hebt zoals bloembedden, bomen en verlichting, moet de maaier meer batterijvermogen gebruiken om door deze obstakels te navigeren dan wanneer hij gewoon een rechthoekig of vierkant perceel snijdt.

Slimme robot grasmaaier

Er zijn zelfs een paar modellen waarmee je je telefoon als afstandsbediening kunt gebruiken. Andere functies waar de maaiers over kunnen beschikken zijn een regen- en vorstsensor of een antidiefstalsysteem. Daarnaast zijn er ook modellen die de beschikking hebben over GPS-tracking, zodat u de grasmaaier terug kunt vinden als deze gestolen is.

Toont 1 resultaat

Call Now Button